Alles voor in de keuken!

De Kookshop

gebakGeen categorie

Appeltaart

appeltaart

appeltaartBasisrecept voor een eenvoudige appeltaart

Nodig:
– 300 gram bloem
– 150 gram witte basterdsuiker
– 150 gram boter
– 4 appels
– 1 ei
– snufje zout
– 1 tl kaneel
– handje rozijnen (optioneel)

Haal de boter een half uurtje van te voren uit de koelkast zodat het op kamer temperatuur kan komen. Schil ondertussen de appels en snijd in blokjes. Meng de appelstukjes met een eetlepel suiker, de kaneel en eventueel de rozijnen en zet even opzij. Verwarm de oven vast voor op 175 graden. Klop het ei los in een kommetje. Snijd de boter in plakjes en meng met een mixer de boter, bloem, suiker, de helft van het ei en een snufje zout tot een stevig mengsel. Vet nu de bakvorm in met een laagje boter. Houd een deel van het deeg apart (voor de bovenkant) en rol de rest van het deeg uit. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm. Vul deze nu met het appelmengsel en verdeel de rest van het deeg in stroken eroverheen. Bestrijk de bovenkant van de appeltaart met de rest van het ei. Zet de appeltaart in de oven en bak de taart in ongeveer een uur gaar en bruin.