Flammkuchen met garnalen en rucola

De flammkuchen is een Frans gerecht en lijkt wel wat op pizza. Het standaard recept bestaat uit brooddeeg met crème fraîche en is belegd met spek en ui. Natuurlijk bestaan hier allerlei varianten op. Zoals deze flammkuchen met garnalen en rucola.

Nodig voor 1 flammkuchen

Flammkuchen

Flammkuchenmet garnalen en rucola

– 300 gram bloem
– 5 gram gist
– 150 ml water
– eetlepels olijfolie
– snufje zout
– 125 gram crème fraîche
– 150 gram roze garnalen
– een handje rucola
– Parmezaanse kaas

Doe de bloem, water, gist en olijfolie in een kom. Voeg een snufje zout toe en mix het deeg met de hand of een mixer tot een glade bol. Het deeg lijkt eerst erg plakkerig, maar als je doorgaat met kneden wordt het vanzelf een soepel deeg. Leg een (vochtige) theedoek over de kom en laat het deeg een uurtje rijzen. Verwarm de oven vast voor op 220 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat. Rol het deeg uit op de bakplaat en verdeel de crème fraîche er over. Bak de flammkuchen in ongeveer 15 minuten gaar. Beleg de flammkuchen met garnalen, rucola en Parmezaanse kaas.

Misschien vind je dit ook leuk...