Havermout met blauwe bessen

havermout met bosbessen

Zin in een gezond ontbijtje? Kies dan voor havermout. Nu met blauwe bessen, maar natuurlijk ook lekker met ander fruit. Je kunt de havermout met zowel water als melk bereiden en eventueel wat suiker, kaneel of honing toevoegen voor de smaak. Eventueel zet je de havermout met melk of water de avond van te voren al in de koelkast. Het kan dan wat weken en hoeft de volgende morgen minder lang te koken.

Nodig:
1 kopje havermout
2 kopjes water of melk
handje blauwe bessen
honing, kaneel of suiker (optioneel)

Doe de havermout samen met de melk of water in een pannetje en breng langzaam aan de kook. Laat de havermout zo’n 5 minuten koken. Vergeet niet regelmatig te roeren. Schenk de havermout in een kom en strooi de bosbessen er overheen. Breng eventueel op smaak met¬†honing, kaneel of suiker.

 

Misschien vind je dit ook leuk...