Indonesische sajoer boontjes
26 mei 2018

Heerlijke Indonesische sajoer boontjes! Lekker als bijgerecht bij nasi of bami.
Bijgerecht voor 4 personen:
– 400 gram verse sperzieboontjes
– 200 milliliter kokosmelk
– 150 milliliter bouillon (kip of groente)
– 1 ui
– teentje knoflook
– blaadje djeroek poeroet (limoenblaadje)
– theelepel djahé (gember)
– 2 eetlepels ketjap
Was de sperzieboontjes, snij de puntjes er af en snij de boontjes doormidden. Snijd de ui en knoflook klein. Verhit wat olie in een grote (koeken)pan of hapjespan. Fruit de ui en knoflook even aan. Doe de boontjes, kokosmelk en bouillon erbij. Voeg daarna het djeroek poeroet blaadje, de djahé en ketjap toe. Breng aan de kook en laat ongeveer een half uurtje zachtjes koken tot de boontjes zacht zijn.