Alles voor in de keuken!

De Kookshop

hoofgerechtMenugangpasta

Spaghetti all’Amatriciana

Spaghetti all'Amatriciana

Spaghetti all'Amatriciana

Amatriciana is een klassiek Italiaans pastagerecht met pancetta en de naam komt van het  Italiaanse plaatsje Amatrice. Het originele recept wordt gemaakt met de pastasoort bucatini, maar ik heb voor spaghetti gekozen.

Nodig voor 4 personen:
– 350 gram spaghetti
– 100 gram pancetta
– 1 ui
– teentje knoflook
– blikje tomatenblokjes (400 gram)
– 1 paprika
– chili vlokken
– Parmezaanse kaas
– verse peterselie

Snijd de pancetta in blokjes. Snijd de ui, paprika en knoflook fijn. Kook de spaghetti zoals aangeven op de verpakking. Verwarm een koekenpan en bak hierin de pancetta zo’n 5-10 minuten (afhankelijk van hoe je het lekker vind) Voeg de ui, paprika en knoflook toe en bak even mee. Doe daarna de tomatenblokjes erbij en verwarm de saus nog een paar minuutjes. Breng de saus op smaak met een snufje chili vlokken. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verdeel de pasta over de borden en giet de saus erover. Garneer met de peterselie.