Alles voor in de keuken!

De Kookshop

hoofgerechtpastarecepten

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonaraSpaghetti carbonara is een lekkere romige pasta met spekjes, ei en kaas. Makkelijk en snel te bereiden.

Nodig voor 4 personen:
– 400 gram spaghetti
– 2 eieren
– 200 gram spekjes of bijvoorbeeld pancetta
– 2 teentjes knoflook
– 75 gram parmezaanse kaas
– takje verse peterselie
– peper en zout

Snijd de knoflook en peterselie fijn. Bak de spekjes (zonder olie of boter) krokant en voeg aan het eind de fijngesneden knoflook toe. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Klop ondertussen de eieren los en meng de kaas er door. Giet de spaghetti af. Roer direct het ei en kaas mengsel door de spaghetti. Voeg de spekjes toe en breng op smaak met zout en peper. Garneer de spaghetti carbonara met kleine stukjes peterselie.