Alles voor in de keuken!

De Kookshop

bijgerechthoofgerechtreceptenvlees

Zelf gehaktballen maken

zelf gehaktballen maken

Zin om zelf gehaktballen te maken? Helemaal niet moeilijk! Met onderstaand basisrecept maak je in een handomdraai zelf je gehaktballen.

Nodig voor 4 personen:
– 500 gram gehakt
– 1 ei
– 1 ui
– 2 eetlepels paneermeel
– eetlepel ketchup
– eetlepel mosterd
– 2 eetlepels ketjap
– snufje zout

Snijd de ui in hele kleine stukjes. Meng met de hand alle ingredi├źnten in een kom tot alles goed is gemixt. Draai 4 (of 8 kleine) gehaktballen en druk ze stevig aan. Verhit wat boter in een pan en bak de gehaktballen eerst op hoog vuur aan alle kanten bruin. Zet het vuur laag en laat de gehaktballen nog zo’n 20 minuutjes (afhankelijk van hoe groot ze zijn) zachtjes bakken. Draai ze regelmatig om.