Alles voor in de keuken!

De Kookshop

bijgerechtgezondsausvega

Zelfgemaakte pesto

zelfgemaakte pesto

Zelfgemaakte pesto, nog lekkerder dan uit een potje en helemaal niet moeilijk om te maken. Lekker als dipsaus of bijvoorbeeld door de pasta.

Nodig voor 1 potje pesto:
– 
40 gram verse basilicum
– 30 gram Parmezaanse kaas
– 40 gram pijnboompitten
– 2 teentje knoflook
– 4 eetlepels olijfolie

Pluk de blaadjes van de basilicum en pers de knoflookteentjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Doe de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook in de keukenmachine. Doe er eerst 1 lepel olijfolie bij en mix door elkaar. Voeg daarna de rest van de olijfolie toe. De olijfolie bepaalt de dikte van de pesto. Je kunt daarom wat meer of minder toevoegen.
Als je de pesto wilt bewaren, schep het dan in een schoon potje en giet er een laagje olijfolie over.